8 tips om geld te besparen op uw mobiele telefoonkosten

Het is duidelijk dat we de afgelopen jaren steeds meer zijn gaan betalen voor een mobiele telefoon. Zeker met de komst van de smartphone. De gemiddelde Nederlander spendeert maandelijks 87 euro aan belkosten.

Maar zijn er simpele manieren om uw rekening omlaag te brengen. We zijn omringd door een miljoen verschillende mobiele providers. Het kan overweldigend zijn als je alle opties probeert te bekijken om geld op je rekening te besparen.

Als je het beu bent om elke maand een klein fortuin te betalen om te bellen, probeer dan deze 12 tips voor een lagere rekening.

1. Gebruik Wi-Fi wanneer je kunt

Probeer een wifi-verbinding te behouden wanneer deze beschikbaar is, vooral thuis of op het werk. En als je onderweg geen wifi-toegang hebt, download of stream geen films, podcasts of muziek (tenzij je wifi gebruikt).

Die kosten voor het gebruik van data kan snel oplopen, en sommige providers brengen je wel meer dan 5 euro in rekening zodra je hier overheen gaat. Zorg ervoor dat je binnen je maandelijkse limiet blijft door alleen mobiele data (4G / LTE) te gebruiken wanneer je dit nodig hebt. Sommige providers sturen een waarschuwing wanneer je het limiet nadert. Meld je aan voor dit soort meldingen!

2. Beperk het gebruik van achtergrondgegevens

Zelfs als je geen internet gebruikt wanneer je onderweg bent, gebruiken je apps mogelijk nog steeds data op de achtergrond.

Ga naar je instellingen en bekijk het gebruik van je mobiele data. Check ook welke apps data gebruiken op de achtergrond. Zet dit uit, zodat niets op de achtergrond aanstaat en dat je gegevens (en batterij) niet onnodige leeg loopt.

3. Sluit geen verzekering af

Stel dat je ongeveer 15 euro per maand betaalt voor een telefoonverzekering. Dat komt neer op 180 euro per jaar die je betaalt, voor het geval er iets met je telefoon gebeurt. Reserveer in plaats daarvan een paar extra euro’s in de maand, zodat je een vervangende telefoon kunt kopen in het geval het nodig is.

Als je nog steeds het gevoel hebt dat je echt een verzekering voor je mobiele telefoon nodig hebt, stop dan en stel jezelf de volgende vraag: heb ik een telefoon gekocht die ik me niet kan veroorloven?

Als je niet het geld bij de hand hebt om je telefoon te vervangen als er iets mee gebeurt, dan is je telefoon waarschijnlijk te duur voor je budget.

4. Meld je aan voor automatische incasso

Dit is een manier om met weinig moeite je mobiele telefoonrekening te verlagen. Dit bespaart je waarschijnlijk niet veel geld. Maar als je 2 euro extra per maand zou kunnen besparen door je rekening automatisch te laten afschrijven, waarom zou je het dan niet doen?

Mobiele telefoonbedrijven weten hoe ze geld moeten verdienen – heel veel geld. Een manier om dat te doen is door middel van contracten. Om via hen een telefoon te kopen, moet je meestal een contract van twee of zelfs drie jaar ondertekenen om hun netwerk te gebruiken. En dan krijgen ze belachelijke annuleringskosten als je probeert van provider te wisselen.

5. Koop een telefoon zonder abonnement

Je kunt ook gebruikte telefoons kopen zonder contract. Deze telefoons hebben zijn vaak sim-lock vrij en kunnen iedere simkaart gebruiken. Vraag rond en zoek online naar oudere telefoonmodellen om tegen een gereduceerde prijs te kopen.

Je krijg op deze manier niet de nieuwste smartphone, maar je kunt nog steeds een goede smartphone krijgen zonder jezelf jarenlang vast te binden aan een dure provider. Dat brengt ons bij de volgende tip…

6. Houd je telefoon langer in bezit

Dit is een van de gemakkelijkste manieren om te doen. Houd je huidige telefoon zo lang mogelijk. Is je telefoon nog goed om te bellen en simpel te internetten? Houd het dan iets langer. Laat je niet verleiden door de nieuwste en beste glimmende mobiele telefoons op de markt. Een telefoon is een telefoon.

7. koop geen telefoon op afkoop

Dit is een van de eenvoudigste manieren om een lagere rekening te krijgen. Blijf uit de buurt van een gloednieuwe telefoon. Je betaalt gewoon met een nieuwe telefoon (ja, dat telt dus als schuld), terwijl het je telefoonrekening nog meer verhoogt. Nee bedankt!

Stel dat je een nieuwe iPhone wilt kopen. We weten allemaal dat Apple producten niet goedkoop zijn. En je provider biedt het je aan voor een lage maandelijkse betaling van 50 euro gedurende twee jaar. Dat betekent dat je volledige telefoonrekening 50 euro hoger zal zijn dan gedurende de twee jaar!

Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet. Vraag rond. Lees recensies. En meld u niet aan bij een waardeloze koerier.

8. Wissel regelmatig van provider

bij ons budget draait alles om de cijfers. Als u een lagere gsm-rekening heeft en deze wordt een kleiner deel van uw budget, dan heeft u elke maand meer geld bij de hand om uw doelen te bereiken, of dat nu meer schulden oplevert of spaart voor uw toekomst.

Houd uw mobiele telefoonrekening en andere maandelijkse uitgaven bij met onze gratis begrotingstool, EveryDollar. U kunt elke maand precies zien waar uw zuurverdiende geld naartoe gaat en nog meer manieren vinden om te bezuinigen en extra geld vrij te maken!

bij ons budget draait alles om de cijfers. Als u een lagere gsm-rekening heeft en deze wordt een kleiner deel van uw budget, dan heeft u elke maand meer geld bij de hand om uw doelen te bereiken, of dat nu meer schulden oplevert of spaart voor uw toekomst.