6 manieren om uw internetkosten te verlagen

Geld besparen voelt goed, vooral op dure (maar vaak noodzakelijke) uitgaven zoals internet. Haal het meest uit uw internetabonnement door uw gebruik te beoordelen. Kijk vervolgens of u iets kunt onderhandelen over de hoogte van uw factuur. Tot slot kunt u kijken of u kunt overstappen naar een goedkopere aanbieder.

Bij MrFeedback streven we ernaar om u te helpen bij het nemen van financiële beslissingen.Bij NerdWallet streven we ernaar om u met vertrouwen te helpen bij het nemen van financiële beslissingen. Om dit te doen, zijn veel of alle producten van onze partners. Dit heeft echter geen invloed op onze beoordelingen.

Onze meningen blijven onze eigen meningen.

Als u tevreden bent met uw provider, maar niet met uw rekening, probeer dan te onderhandelen of bundel uw diensten. Wilt u iets wijzigen? Als u het geluk heeft, kan het overstappen naar een andere aanbieder u helpen om uw abonnementskosten te verlagen.

Hier zijn zes dingen die u kunt doen om uw internetkosten te verlagen.

1. Koop uw eigen modem en router

Bent u van plan om een paar jaar bij een internetprovider te blijven? Het kan voordeliger zijn om uw internetapparatuur te kopen in plaats van deze te huren.

Veel providers rekenen 10 tot 15 euro per maand voor het huren van hun apparatuur. Als u twee jaar bij dat bedrijf blijft, zouden de totale huurkosten 240 tot 360 euro bedragen. U kunt een topklasse modem en router kopen voor minder dan 200 euro.

Houd er rekening mee dat sommige providers geen ondersteuning of probleemoplossing bieden voor uw persoonlijke hardware.

2. Verlaag de snelheid van uw abonnement

Internetproviders tillen hoge snelheden naar een hoger niveau, met plannen die downloadsnelheden van 100 Mbps of meer beloven. Dat is geweldig als je dat niveau van dienstverlening nodig hebt. De meeste gezinnen hebben dat niet.

Het verlagen van de snelheid naar een lagere, meer geschikte snelheid kan uw maandelijkse factuur met 35 euro of meer verminderen, afhankelijk van uw provider. Raadpleeg de snelheden en bijkomende kosten van uw provider om te bepalen welke snelheid u nodig hebt en neem vervolgens contact op met uw provider om uw abonnement te verlagen.

De aanbevolen snelheid gaat uit van meerdere apparaten die de genoemde activiteiten uitvoeren, zodat u zich kunt aanpassen als u bijvoorbeeld slechts één apparaat hebt dat HD-video streamt.

3. Onderhandelen over uw rekening

U hoeft geen snelle verkoper te zijn om het onderhandelingsspel te spelen. Ga bij iedere onderhandeling van de volgende positie uit: “Ik weet dat ik elders een betere deal kan krijgen, en ik ben bereid om uw bedrijf te verlaten om het te krijgen.

Wees beleefd, maar vastberaden. Niet bluffen. Hoe beter u uw positie kunt ondersteunen, hoe meer invloed u zult hebben. Onderzoek de promotionele prijzen die uw provider en zijn concurrenten aanbieden aan nieuwe klanten – en wees bereid om uw service daadwerkelijk te annuleren en van provider te veranderen.

4. Bundel uw diensten

Als u al een tv abonnement heeft, kunt u in twee jaar tijd bij sommige providers meer dan 1000 euro besparen door uw tv- en internetdienst te bundelen. Maar pas op voor de up-sell. De providers kunnen proberen u over te halen om extra snelheid of kanalen voor 5 of 10 euro meer per maand af te nemen. Die kleine maandelijkse verhoging telt op in de loop van de tijd, en verslaat uw doel – om geld te besparen.

5. Subsidies

Sommige gemeentes bieden subsidies aan voor breedbandinternet als u onder een bepaalde inkomensdrempel komt of als u in bepaalde overheidsprogramma’s bent ingeschreven.

Dit geldt niet voor alle gemeentes. Uw huishouden en inkomen dient ook aan enkele voorwaarden te voldoen. U kunt hiervoor het best contact opnemen met uw eigen gemeente.

6. Stap over op een hotspot

Als u echt geld moet besparen, terwijl u wel een internetverbinding wilt hebben, kunt u misschien een downgrade doen naar een mobiel hotspotplan met een beperkt databundel. U kunt hier goedkope prepaid data-abonnementen vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld 1 gigabyte aan data per maand krijgen op een Verizon prepaid plan voor $20.

Deze plannen zijn geschikt voor simpele activiteiten zoals het controleren van uw e-mail of sociale media, maar niet voor streaming video of gaming.

Als u 10 tot 20 euro (of meer) van uw maandelijkse internetrekening kunt afhalen, zou de besparing een geweldige start kunnen zijn voor een beetje meer ruimte in uw budget.