Besparen op boodschappen: 10 tips om geld te besparen

De Albert Heijn, Jumbo en Plus zijn zo ingericht dat ze precies weten welke producten je eerst nodig hebt. Ze weten ook nog eens exact hoe ze jou meer kunnen laten kopen. Met een beetje voorbereiding kun je al een hele hoop geld besparen tijdens het boodschappen doen. Lees hieronder onze eenvoudige 10 tips.

1. Blijf uit de buurt van de middelste gangpaden

Supermarkten zijn strategisch ontworpen om nodige ingrediënten, zoals zuivel en producten, aan weerszijden van de winkel te plaatsen. Dit dwingt de meeste klanten om door alle gangpaden te gaan en vaak producten te kopen die ze niet nodig hebben. Probeer de middelste gangpaden van de winkel over te slaan en blijf alleen bij de schappen die u nodig heeft.

2. Maak gebruik van aanbiedingen

Coupons kunnen u veel geld besparen. Bekijk de aanbiedingen folders voor geweldige deals. En verdubbel vervolgens uw koopkracht door aanbiedingen te combineren met wat er in uw plaatselijke winkel te koop is. De promotiefolder van de winkel is de beste manier om te weten wat er wordt gepromoot. Maak er een punt van om het wekelijks te lezen, het kan veel geld besparen!

3. Koop toiletartikelen bij de drogist

Hoewel het kopen van toiletartikelen in de supermarkt misschien gemakkelijk is, betaalt u daarvoor een prijs. Bewaar die artikelen voor de drogist, waar ze meestal goedkoper zijn.

4. Koop ook eens het huismerk

U bent misschien gewend aan een bepaald merk granen of suiker, maar de huismerk opties zijn meestal goedkoper. Huismerken gebruiken vaak merkproducten met hun eigen labels erop en bieden het tegen een lagere prijs. Controleer gewoon de ingrediënten om er zeker van te zijn dat u hetzelfde product krijgt.

5. Schappen op ooghoogte zijn meestal duurder

Omdat we de neiging hebben om te kijken naar producten die zich op ooghoogte bevinden, weten supermarkten dat ze de duurdere items in de schappen moeten plaatsen die we als eerste zien. Kijk tijdens het winkelen naar de hogere en lagere planken voor goedkopere producten.

6. Ga niet met een hongergevoel boodschappen doen

Velen van ons gaan na het werk en voor het avondeten naar de supermarkt, en dan beginnen we honger te krijgen. Als u boodschappen doet als u honger heeft, koopt u meer dan u nodig heeft. Probeer in het weekend de boodschappen te doen, wanneer u op een volle maag kunt winkelen.

7. Blijft weg van kant-en-klare maaltijden

Koop geen kant-en-klare voedingsmiddelen, hoe goed ze er ook uitzien. Je bent al in de winkel, koop gewoon verse ingrediënten en maak het voor een fractie van de prijs thuis klaar. Bijkomende voordeel: het smaakt ook veel beter!

8. Water uit de fles is duurder dan kraanwater

Flessenwater is een miljardenindustrie. De gemiddelde halve liter flesje water kost ongeveer een euro. Het wordt aanbevolen dat je er vier per dag van drinkt; dat staat gelijk aan 120 euro per maand voor iets wat je gratis uit je kraan kunt halen.

9. Maak een boodschappenlijstje

Het maakt niet uit hoe goed je geheugen is, maak een boodschappenlijstje. Het zorgt er niet alleen voor dat u de dingen die u nodig heeft niet vergeet, het zal u ervan weerhouden om dingen te kopen die u niet nodig heeft.

10. Geraspte kaas is onnodige duurder

Net als bij voorverpakte sla en voorgesneden fruit kost geraspte kaas extra, omdat u gebruik maakt het “gemak”. Maar het is niet zo moeilijk om je eigen kaas te raspen. Met een goedkoper blok kaas en een goedkope kaasrasp kunt u veel geld besparen.